Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Geleneksel Türk Mutfağı Kampanyası Trabzon’da Tanıtıldı

    Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca başlatılan Geleneksel Türk Mutfağı Kampanyası ve Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesi ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik kapsamında düzenlenen toplantı Trabzon’da yapıldı. Trabzon’da faaliyet gösteren yeme içme tesisi işletmecilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Kontrolörler Kurulu Başkanı Fikri KOLENOĞLU , Trabzon Kültür Turizm İl Müdürü İsmail KANSIZ ve Kültür ve Turizm Uzmanı Ertan ÖZÇOBAN katıldı. Geleneksel Türk Mutfağı kampanyasının amacı ve hedeflerinin anlatıldığı sunumda, Özel Tesis Turizm İşletmesi Belgesinin, işletmecilere sağladığı katkılar ve belgelendirme sürecine ilişkin bilgiler verildi. Kontrolörler Kurulu Başkanı Fikri KOLENOĞLU ise yaptığı konuşmada yemek kültürünün; sadece ülke turizmi içinde değil Dünya turizmi içerisinde de hatrı sayılır bir potansiyeli bulunduğunu ve sadece bu amaçla turizm faaliyetine katılan yüksek düzeyde bir zümrenin olduğuna dikkat çekti. Yörelerin sahip olduğu yemek kültürünün uluslar arası bir marka haline gelmesi gerektiğinin altını çizen KOLENOĞLU, mutfağın alt yapısı servis ve yöresel pişirme tekniğiyle bir bütün olduğunu söyledi. Girişimcilerden gelen soruları da yanıtlayan KOLENOĞLU,bölgede geniş tarım alanları ve sanayilerin oluşamadığını ve alternatif olarak turizmin önemli bir istihdam sahası haline getirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kültür ve Turizm Uzmanı Ertan ÖZÇOBAN yaptığı konuşmada, Trabzon İl ve İlçelerinde Turizm İşletmesi Belgeli tesis sayısının az olmasına dikkat çekerken, Temmuz ayı içerisinde kentte düzenlenecek Avrupa Gençlik Olimpiyatlarının sadece Trabzon için değil bölge için önemli bir fırsat olduğunu ve turizm sektörünün içinde faaliyet gösteren yatırımcı ve işletmecilerin bu fırsatı iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi. Trabzon’un stratejik önemini vurgulayan ÖZÇOBAN, kentin sahip olduğu doğal mirasın ve tarihi zenginliklerin gelecek nesillere korunarak aktarılmasının önemine değindi.

  • q
  • q
  • q
  • q
  • q
  • q
  • q